Verblijven

De Zoo Lion Foundation zet zich samen met 30 dierentuinen in om van de verblijven van leeuwen in gevangenschap een zo natuurlijk mogelijke omgeving te maken. 

Nabootsen leefgebied

Eén van de belangrijkste pijlers is om ervoor te zorgen dat het leefgebied van de leeuw in een dierentuin alles biedt wat het leefgebied de leeuw in het echt zou bieden. De leeuw leeft in het wild in de jungle van India en op de Savanne in Afrika. Je kunt dus concluderen dat een leeuw van nature erg veel bewegingsruimte nodig heeft en zich prettig voelt in een habitat dat zijn oorspronkelijke leefgebied nabootst. 

Zoo Lion zorgt ervoor dat een dierentuin aanspraak kan doen op een fonds dat zich richt op de natuurlijke elementen in de verblijven van leeuwen.

Een leeuw is dan ook niet gebaat bij tralies en ander ijzerwerk, zoals hekken of deuren. Zoo Lion zorgt ervoor dat een dierentuin aanspraak kan doen op een fonds dat zich richt op de natuurlijke elementen in de verblijven van leeuwen. Voorbeelden van natuurlijke elementen zijn:

  • Sahara zand
  • 20 soorten Savanneplanten
  • Waterbronnen
  • Rotsen en stenen 
  • Hoog gras

Verveling, agressie en depressie

De Berlin Zoo behoort tot één van de meest succesvolle projecten die tot stand zijn gekomen met het Verblijvenfonds van de Zoo Lion Foundation. Samen met directeur Herr Koch hebben we ons ingezet voor een zo natuurlijk mogelijk verblijf voor leeuw Löwe: onzichtbaar hekkenwerk, natuurlijke waterbronnen, hoog gras en natuurlijk warme rotsen om heerlijk op te luieren. 

De Berlin Zoo is echter de enige dierentuin in Nederland, Duitsland en Belgie die zich actief inzet voor een verblijf dat de leeuw weer terugbrengt naar zijn oorspronkelijke leefomgeving. De verblijven van andere dierentuinen zitten helaas vaak vol met plastic wanden, giftig ingespoten rotsblokken en geverfde bomen. De leeuwen likken, krabben en wrijven zich langs deze objecten met zeer ernstige huidproblemen tot gevolg. Bovendien zijn de meeste leeuwenverblijven van veel dierentuinen nog steeds veel te klein voor de beweging die een leeuw nodig heeft. Dit resulteert in verveling, agressie en zelfs depressie onder de wilde dieren. 

Steun ons daarom om het de leeuw zo comfortabel mogelijk te maken in zijn verblijf!

Sluiten